Home » Geschiedenis
DSM Keukens? Dat is vakmanschap sinds 1919.
Het inspirerende verhaal van DSM Keukens begint vlak na de Eerste Wereldoorlog in 1919. Honoré De Geetere, de overgrootvader van Koen De Schepper, had een bescheiden winkel in ijzerwaren, landbouwmachines en keukengerei in het centrum van Nevele. Dertig jaar later neemt dochter Antoinette De Geetere de verkoop op zich. Onder haar impuls breidt het productaanbod keukengerei stevig uit. Ze stapt in 1958 in het huwelijksbootje met André De Schepper. Het familiebedrijf blijft verder bloeien onder deze tweede generatie. Antoinette en André krijgen samen een zoon: Koenraad De Schepper. Zoon Koen neemt het familiebedrijf over samen met zijn echtgenote Fabienne Martens in 1982. De naam DSM vloeit voort uit de initialen van De Schepper en Martens. Samen met hun kinderen Sofie en Tim staan ze vandaag de dag nog steeds aan het roer.
Sofie staat in voor de innovatie en marketing, terwijl Tim zich sinds 2018 ontfermt over de aankoop. De 4de generatie is klaar om een vervolg te schrijven aan dit succesverhaal. De focus hierbij ligt op een verdere duurzame groei in Vlaanderen en een stevige uitbreiding in Wallonië.
Als Belgisch familiebedrijf met jarenlange ervaring biedt DSM Keukens haar klanten een breed, uniek en hoogwaardig gamma van innovatieve, stijlvolle keukens, met een knipoog naar gezellig en functioneel wonen en leven.
Onze ervaren binnenhuisarchitecten en ontwerpers zorgen voor een bijzondere esthetiek en functionaliteit, aangepast aan de persoonlijke levensstijl van onze klanten.
We ontzorgen onze klanten door een excellente service en een goede communicatie.
Aan onze medewerkers bieden we, in een familiale sfeer, een aangename werkomgeving met een sterke team spirit.
Klanten een unieke keuken op hun maat aanbieden waar ze samen kunnen vertoeven, delen en vooral genieten.
DSM Keukens maakt van je keuken het hart van je huis.
De waarden die een echte DSM’er hoog in het vaandel draagt zijn:
Drive
Solidarity
Motivation
Engagement
Respect
… de letters “DSM” staan voor De Schepper – Martens: de twee achternamen van de oprichters van het bedrijf?
… de kleuren blauw en geel voortkomen uit de eerste auto’s van de oprichters?
… Koen De Schepper (mede-oprichter van DSM Keukens) ook een mede-oprichter is van F.C. Poesele?
… DSM Keukens meerdere goede doelen en initiatieven steunt via Streekfonds Oost-Vlaanderen?
Fabienne haar passie voor esthetiek en interieur resulteert vandaag de dag nog steeds in de mooiste en aantrekkelijkste toonzalen in de Benelux. De verschillende toonzalen overheen heel Vlaanderen en Wallonië zijn een ware inspiratiebron voor velen. Alle verschillende keukenstijlen komen op een huislijke manier naar voren. Ook alle mogelijkheden qua kleur, materiaal en afwerking vallen in elke toonzaal te ontdekken.
Koen en Tim hun ambitie is de expansie van het aantal toonzalen en het verder uitbreiden van het aanbod. Jaar na jaar gaan ze op zoek naar de nieuwste trends en laatste innovaties wat betreft keukens. Zo nodigen ze bijvoorbeeld hun elektropartners jaarlijks uit op de Product Innovation Day om de nieuwigheden eerst zelf te ontdekken. Ook bezoeken ze jaarlijks verschillende buitenlandse designbeurzen om met hun eigen aanbod te kunnen inspelen op de laatste trends.
Een keuken is het hart van elke woning. Dat is vandaag zo en was vroeger niet anders. De keuken nam doorheen de decennia veel verschillende vormen aan. De feilloze integratie met de rest van de woning zoals wij die vandaag kennen, was vroeger veel minder vanzelfsprekend. Ook op vlak van keukentoestellen heeft de keuken van vandaag een enorme sprong vooruit gemaakt, met al het denkbare modern comfort.
Allereerst zijn in de loop der jaren de trends in kleuren uiteraard gewijzigd. Bruin en wit waren in onze beginjaren de meest gewilde kleuren. Wie kent niet meer de houten, donkerbruine keukens van toen? Ook design wit was in 1993 ‘in’, een kleur die nu overigens nog steeds modern is. Qua stijl was 25 jaar geleden de landelijke keuken populair. Deze stijl wordt door ons nog steeds veel verkocht.
Landelijke keukens, van zoveel mogelijk naar zo min mogelijk kastjes
Eén van de grote verschillen tussen keukens die 25 jaar geleden werden geplaatst en keukens van nu, is dat er tegenwoordig veel minder met bovenkasten wordt gewerkt. In de keukens van vroeger werden zoveel mogelijk kastjes geplaatst. Nu kiest men voor een meer ruimtelijke keuken. De opbergruimte wordt tegenwoordig op een andere manier gerealiseerd, bijvoorbeeld met diepe voorraadladen en ingebouwde kastenwanden voor de keukenapparaten, het servies en voorraadruimte.
Kook-, spoel- en werkeilanden
Steeds meer mensen maakten in de afgelopen jaren van hun keuken een woonkeuken. De keukenruimtes zijn in de loop der jaren dan ook steeds groter geworden. Hierdoor zijn ook de eilanden in populariteit gegroeid. Niet alleen kookeilanden, maar ook spoeleilanden, werkeilanden en eilanden die alles in zich hebben.