Home Geschiedenis

Familiegeschiedenis

DSM Keukens? Dat is vakmanschap sinds 1919.
Het inspirerende verhaal van DSM Keukens begint vlak na de Eerste Wereldoorlog in 1919. Honoré De Geetere, de overgrootvader van Koen De Schepper, had een bescheiden winkel in ijzerwaren, landbouwmachines en keukengerei in het centrum van Nevele. Dertig jaar later neemt dochter Antoinette De Geetere de verkoop op zich. Onder haar impuls breidt het productaanbod keukengerei stevig uit. Ze stapt in 1958 in het huwelijksbootje met André De Schepper. Het familiebedrijf blijft verder bloeien onder deze tweede generatie. Antoinette en André krijgen samen een zoon Koenraad De Schepper. Zoon Koen neemt het familiebedrijf over samen met zijn echtgenote Fabienne Martens in 1982. Samen met hun kinderen Sofie en Tim staan ze vandaag de dag nog steeds aan het roer.

Sofie staat in voor innovatie en marketing, waar Tim zich sinds 2018 ontfermt over de aankoop. De 4de generatie is klaar om een vervolg te schrijven aan dit succesverhaal en groeit verder in Vlaanderen en Wallonië. De roots van DSM Keukens liggen in Nevele.

 

Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Familiegeschiedenis DSM Keukens
Hoofdkantoor Nevele
Hoofdkantoor Nevele
Toonzaal Namen
Toonzaal Namen

Aantrekkelijkste toonzalen in de Benelux

Fabienne haar passie voor esthetiek en interieur resulteert vandaag de dag nog steeds in de mooiste en aantrekkelijkste toonzalen in de Benelux. Koen zijn ambitie blijft de expansie van het aantal toonzalen en het verder uitbreiden van het aanbod. Ook de kinderen Sofie en Tim deden beiden hun intrede in het verhaal. Sofie staat in voor innovatie en marketing, waar Tim zich sinds 2018 ontfermd over de aankoop. Een groeiend bedrijf met jaarlijks nieuwe toonzalen in aanwinst.

De Schepper Martens
De Schepper Martens

Van koken tot kookeiland: de keuken door de 100 jaar heen

Een keuken is het hart van elke woning. Dat is vandaag zo en was vroeger niet anders. De keuken nam doorheen de decennia veel verschillende vormen aan. De feilloze integratie met de rest van de woning zoals wij die vandaag kennen, was vroeger veel minder vanzelfsprekend. Ook op vlak van keukentoestellen heeft de keuken van vandaag een enorme sprong vooruit gemaakt, met al het denkbare modern comfort.

oude keukens
Retro keuken
Retro keuken

De keukens van vroeger en nu bruin en wit, gewilde kleuren

Allereerst zijn in de loop der jaren de trends in kleuren uiteraard gewijzigd. Bruin en wit waren in onze beginjaren de meest gewilde kleuren. Wie kent niet meer de houten, donkerbruine keukens van toen? Ook design wit was in 1993 ‘in’, een kleur die nu overigens nog steeds modern is. Qua stijl was 25 jaar geleden de landelijke keuken populair. Deze stijl wordt door ons nog steeds veel verkocht.

landelijke keukens, van zoveel mogelijk naar zo min mogelijk kastjes

Eén van de grote verschillen tussen keukens die 25 jaar geleden werden geplaatst en keukens van nu, is dat er tegenwoordig veel minder met bovenkasten wordt gewerkt. In de keukens van vroeger werden zoveel mogelijk kastjes geplaatst. Nu kiest men voor een meer ruimtelijke keuken. De opbergruimte wordt tegenwoordig op een andere manier gerealiseerd, bijvoorbeeld met diepe voorraadladen en ingebouwde kastenwanden voor de keukenapparaten, het servies en voorraadruimte.

Kook-, spoel- en werkeilanden

Steeds meer mensen maakten in de afgelopen jaren van hun keuken een woonkeuken. De keukenruimtes zijn in de loop der jaren dan ook steeds groter geworden. Hierdoor zijn ook de eilanden in populariteit gegroeid. Niet alleen kookeilanden, maar ook spoeleilanden, werkeilanden en eilanden die alles in zich hebben.

De reis naar jouw droomkeuken start hier.