Home Industriële keukens

Industriële keukens

De industriële keukenstijl is sinds enkele jaren een grote hit. De stijl is eenvoudig te realiseren, ziet er altijd goed uit en is functioneel – een eigenschap die in de keuken goed van pas komt. De stijl is veelzijdig en makkelijk aanpasbaar aan je persoonlijke smaak en stijl. Industriële keukens en interieurs zijn niet voor iedereen weggelegd omwille van hun stoere, uitgesproken karakter. Het zijn échte statementkeukens. Bakstenen muren en pijpen, houten balken, aan de muur gemonteerde rekken en statige fornuizen zijn allemaal eigen aan de industriële keukenstijl. De stijl is eclectisch en creëert een nostalgische, gezellige sfeer. Deze industriële details zien we ook terug binnen de moderne loftstijl.

Breng een strakke stijl in je ruimte met een keuken in industriële stijl. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon wil experimenteren met industriële designelementen: deze hedendaagse inrichting is perfect voor zowel traditionele als moderne ruimtes. Bij industriële keukens draait het allemaal om blootgestelde elementen, open ruimtes, en een eenvoudig decor. Ondanks hun sobere uiterlijk combineren industriële keukens gezellig comfort met een ingetogen design.

Industriële DSM Keuken

Kenmerken van industriële keukens

Kleuren

Warme houttinten, zwart, grijstinten, roodtinten en groene accenten worden het meest aangewend binnen de industriële keukenstijl. Witte keukenkasten maken plaats voor donkere, humeurige keukentinten.

Materialen

Een werkblad in betonlook of een houten werkblad met opvallende nerfstructuur geeft de keuken een strakke, uitgesproken en praktische uitstraling.

Decoratie

Combineer lederen meubilair met roestvrij staal. Ook metalen vloerlampen, barkrukken, werkbladen en stoere apparaten zullen allemaal bijdragen aan de industriële look. Ga voor een ingetogen kleurenpalet en verlichting van zwart staal, koper of messing.

industriële keuken
Moderne keuken
Moderne keuken
Moderne keuken
industriële keuken
Moderne keuken
industriële keuken
Moderne keuken
industriële keuken
industriële keuken