Home Blogs Antibacterieel keukenwerkblad

Antibacterieel keukenwerkblad

Tips & tricks

AntiBAC de antibacteriële keuken

 

Bestrijding van bacteriën en virussen

  • Binnen 24 uur worden ziektekiemen en bacteriën aantoonbaar met 99,9% gereduceerd.
  • Geen toevoeging van additieven, de gewenste eigenschap wordt bereikt door duroplastisch uitgeharde oppervlakken. De werkzame stof is vrij van nano-deeltjes.
  • Regelmatige, normale huishoudelijke reiniging is voldoende om de antibacteriële oppervlakte-eigenschappen te behouden.
Moderne keuken

Ga voor extra hygiëne met de antibacteriële coating van DSM Keukens

De keuken is tegenwoordig meer dan een plaats om te koken en te eten. We komen er samen en delen er gezellige momenten met elkaar. Om ervoor te zorgen dat deze centrale hotspot in huis ook in tijden van corona een gezonde leefomgeving blijft, ontwikkelde DSM Keukens een antibacteriële coating die de verspreiding van ziektekiemen tegengaat en de hygiëne in de keuken verbetert.  

Doorgeefluik 

Micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen voelen zich helemaal thuis in de keuken. Vooral oppervlakken die vaak worden aangeraakt, zijn een ideaal doorgeefluik om infecties te verspreiden. Om daar een stokje voor te steken en de strijd tegen het coronavirus kracht bij te zetten, geeft DSM Keukens alle werkbladdecors, 26 corpusdecors en diverse fronten een antibacteriële coating die het aantal bacteriën en ziektekiemen 99,9%laat dalen binnen de 24 uur.  

Antibacteriële coating 

De antibacteriële coating voorkomt dat gevaarlijke micro-organismen zich vermenigvuldigen en verspreiden. Om die coating te creëren laat DSM Keukens het materiaal waaruit de oppervlakken worden gemaakt duroplastisch uitharden. Tijdens de productie worden er geen additieven toegevoegd en komen er geen schadelijke stoffen vrij. De antibacteriële oppervlakken zijn dus veilig voor je gezondheid én het milieu. Bovendien biedt DSM Keukens de gecertificeerde antibacteriële eigenschap aan in diverse kleuren en texturen. Zo kan je makkelijk je keukenmaterialen afstemmen op je eigen smaak en budget. 

Onderhoud 

Een goede handhygiëne en het regelmatig reinigen van de oppervlakken blijft uiteraard belangrijk in de keuken. Je keukenmaterialen regelmatig grondig schoonmaken is voldoende om de antibacteriële eigenschappen van de coating te behoudenDe antibacteriële coating heeft wel enkel effect op de bacteriën die zich op het oppervlak zelf bevinden en niet op micro-organismen in de lucht, maar geeft je in elk geval een streepje voor in de strijd tegen micro-organismen. 

Deel dit artikel op