Home Nieuws Oost, west, je keuken op z’n paasbest

Oost, west, je keuken op z’n paasbest

In de kijker

Het is weer bijna Pasen. De (klein)kinderen die chocolade-eitjes zoeken in de tuin, gezellig samenzijn met de familie, een heerlijke paasbrunch … Het is altijd leuk om je huis én keuken in opperbeste paassfeer te brengen. Laat je inspireren door onze tips.

Vrolijk Pasen aan tafel

Een uitgebreide paasbrunch met de familie wordt extra gezellig met een stijlvol gedekte tafel met vrolijke accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van wit en aardse tinten met hier en daar wat geel en groen of zachte pastelkleuren. Om het paasgevoel compleet te maken, zet je enkele paaskonijnen op tafel en strooi je pluimpjes of paaseitjes in het rond.

Mijn naam is Haas

Als eyecatcher op de borden vouw je de servetten in de vorm van een paashaas of maak je een nestje met een paasei erin. Tip: neem een stoffen servet, vouw het diagonaal dubbel en rol het op. Bind het rond een eitje met een koord of lintje en je hebt vrolijke paashaasjes. Sfeer verzekerd!

(K)ei-schattig

Versierde eitjes mogen uiteraard niet ontbreken bij je paasdecoratie. Eieren verven is bovendien een leuke activiteit om met het hele gezin te doen. Prik een gaatje onder- en bovenaan een ei. Blaas het ei vervolgens uit boven een kommetje. De eierschaal verf je in verschillende (pastel)kleuren of decoreer je met strookjes washitape. Als beloning eten jullie nadien een lekker roereitje.

Zeg het met bloemen

Fleur je keuken op met een kleurrijk boeketje of een mooi versierde paasboom. Tulpen, narcissen, hyacinten en gerbera’s zijn de voorjaarsbloemen van dit moment. Of haal enkele paastakken in huis en stop ze in een van je mooiste vazen. Zo creëer je een instant paasgevoel in je keuken.

Deel dit artikel op