Home Blogs Dit zijn dé keukentrends van 2021

Dit zijn dé keukentrends van 2021

Keukentrends

Zie je graag natuurlijke materialen zoals hout, steen of metaal in je multifunctionele leefkeuken? Durf je te gaan voor een donkere tint of opvallende keukenaccenten? Of ruil je liever enkele keukenkasten in voor mooie legplanken om je favoriete keukendecoratie uit te stallen? Dan ben je helemaal mee met de nieuwste keukentrends. Om een volledig overzicht te krijgen van de belangrijkste vernieuwingen spraken we met enkele trendexperts. Hieronder vatten we alvast de keukentrends van 2021 voor je samen. Voor nog meer leuke keukenideeën kan je terecht op de website van DSM Keukens 

Natuurlijke materialen 

Vroeger was de keuken een afzonderlijke ruimte die enkel werd gebruikt om te koken, maar dat is verleden tijd. De keuken is nu het hart van het huis waar wordt gewerkt, geleefd en met de hele familie mooie herinneringen worden gecreëerd. Een open leefkeuken die aansluit op de leefruimte is hiervoor ideaal. De stijl van de keuken is in dat geval vaak een verlengde van de aanpalende ruimtes waardoor natuurlijke materialen ook in de keuken meer en meer op de voorgrond komen. Vooral hout met een duidelijke structuur, metaal en marmer met een opvallend aderpatroon zijn anno 2021 helemaal in.  

Je werkblad als eyecatcher 

In de keuken neemt het kookeiland meer dan ooit een centrale plaats in. Het werkblad wordt bijgevolg een echte eyecatcher in de keuken. Wil je je kookeiland extra in de verf zetten? Aarzel dan niet om met je werkblad een designstatement te maken. De mogelijkheden in materialen en uitvoeringen van werkbladen zijn eindeloos. Van dure edele stenen tot werkbladen die organische vormen aannemen. Heb je al gehoord van watervalwerkbladen? Het bestaat!  

Tip: Zie je een gevlamd werkblad niet meteen zitten, maar wil je wel een eyecatcher in je keuken? Dan is Pitt Cooking misschien iets voor jou. Dat zijn losse krachtige kookpitten die je rechtstreeks op je aanrecht plaatst als alternatief voor of aanvulling op een ingebouwde kookplaat.  

Statementkeuken 

Een andere trend om een stempel op je keuken te drukken, is het gebruik van gouden keukenaccenten. Keukendetails mogen dit jaar gerust opvallen in het interieur en dat blijft niet beperkt tot de mengkraan. Wat dacht je van een goudkleurige spoelbak? Ook een ‘feature wall’ met een sterk patroon of opvallende tegels geeft je keuken de mooie update. Of misschien wil je uitpakken met je favoriete keukendecoratie? Laat je wandkastjes in 2021 dan plaatsmaken voor één of meerdere legplanken. Zo geef je je keuken meteen een persoonlijk en huiselijk karakter.   

Donkere tinten  

Wit en kleurenpaletten worden in 2021 vervangen door donkere tinten zoals zwart, marineblauw en donkergroen. Die geven meteen een warme en luxueuze touch aan je keuken en zijn perfect te combineren met textuurrijke houtsoorten. Een vernieuwing die naadloos aansluit bij de trend van hoge kolomkasten in fineer. Deze kasten maken je plafond en keuken niet alleen visueel hoger, maar creëren ook extra ruimte om allerlei keukenattributen op te bergen.  

Nieuwe opbergmogelijkheden 

Naast de kolomkasten worden er ook nieuwe opbergmogelijkheden gecreëerd op maat van onze moderne levensstijl. Krijg je onverwachts bezoek? Dan tover je je rommel in een handomdraai weg met een slimme ontbijtkast. Of wil je aan het avondeten beginnen terwijl je kids aan je mouw trekken om samen te tekenen of te knutselen? Met een ingewerkt bureau in de keukenkast kan je eenvoudig multitasken. 

Bijkeuken 

Helemaal netjes houd je het met een bijkeuken. Met extra opbergruimte, plaats voor grote keukentoestellen en eventueel een extra koelkast of ijskast heb je hier alles binnen handbereik. Bovendien blijft je droomkeuken zo te allen tijde netjes en kan je de ruimte ook gemakkelijk omtoveren tot wasplaats.    

Deze trends helpen je alvast op weg om je keuken een moderne update te geven. Zoek je nog meer inspiratie voor je echt aan de slag kan gaan? Download dan snel het inspiratieboek van DSM Keukens.

Deel dit artikel op