Home Blogs Onze 5 favoriete keukentrends voor 2022-2023

Onze 5 favoriete keukentrends voor 2022-2023

Keukentrends

Benieuwd wat 2022-2023 voor jouw keuken in petto heeft? Bij DSM Keukens zijn we helemaal mee met de nieuwste trends. Laat je inspireren door de keukentrends van 2022-2023.

Trend 1: metallic

In 2022 gaan we massaal voor de combinatie van brons, goud en zwarte staaltinten. Het front ‘Carbon metallic’ in staalgrijs in combinatie met de kwaliteitsvolle smart glass-afwerking maakt vooral indruk door de metaallook. Daardoor is dit front ook beschrijfbaar en doet het in de keuken perfect dienst als memobord. Even een berichtje achterlaten voor de kids? Of enkele must-haves voor je boodschappenlijstje noteren? Geen probleem. De combinatie met wandkasten in burned wood maakt het plaatje compleet.

Wist je trouwens dat echt marmer en marmerprints in opmars zijn in de keuken? Ga voor een marmeren keukeneiland en werkblad. Of trek het door tegen de wanden.

Trend 2: urban chic

Urban is helemaal in. Beton, staal en ruwere materialen geven jouw keuken een bijzondere, industriële uitstraling. Houtlook deuren met zware metalen handvatten, een stijlvol werkblad in antracietgrijs en de juiste vintage accessoires brengen een urbansfeer naar de keuken. Een stoer en robuust gasfornuis zorgt voor de finishing touch. In jouw keuken wordt gekookt (én geleefd) en dat mag gezien worden.

Trend 3: retro en vintage

De retro keukenstijl komt uit de jaren vijftig en zestig en is op dit moment weer helemaal hip. Een retro woonstijl wordt gekenmerkt door opvallende kleuren zoals (oker)geel, terra en groen. Felle kleuren wisselen af met pasteltinten en je ziet veel ronde vormen maar ook strakke en grafische patronen. Enkele eyecatchers zoals een mooie fruitschaal, een flashy broodrooster of enkele wandrekjes of -plankjes aan de muur maken jouw retro leefkeuken compleet.

Trend 4: back to the nineties

Na het landelijk interieur in de jaren ’80 werd de keuken in de nineties eenvoudig ingericht met veel wittinten en licht hout. Ook het keukeneiland doet in de jaren ’90 zijn intrede. Ook hoge keukenkasten zorgen voor een strak minimalistisch design. Extra pluspunt aan zo’n hoge kastenwand is dat je elke vierkante centimeter van de ruimte optimaal kunt benutten. Opgeruimd staat netjes!

Trend 5: wabi sabi

Wabi sabi staat voor rust, eenvoud en stilte, ook wel ‘cocooning’ genoemd. De Japanse levensfilosofie wijst op de schoonheid van imperfectie en het verweven van tijdloosheid en traditie in een interieur. Natuurlijke materialen zoals beton en hout, dat mooier wordt door het gebruik in de loop der jaren, passen hierbij. Kies ten slotte voor sobere, aardse kleuren in eenzelfde tint, zoals ecru, beige of grijs. Less is more.

Cocooning caterpillars, yellow leaves, november rain, came december breeze, garnet butterflies and an ember kiss.

Klaar om je keukendroom waar te maken?

Kom 100% veilig winkelen in onze toonzalen. Bij DSM houden we het veilig. Maak snel en eenvoudig jouw afspraak bij een van onze keukenadviseurs of binnenhuisarchitecten.

Maak hier een afspraak

Deel dit artikel op