Home Blogs DSM Keukens toont hart voor lokale initiatieven

DSM Keukens toont hart voor lokale initiatieven

In de kijker

Sinds kort is DSM Keukens trotse sponsor van de afdeling #Regiokracht van het Streekfonds Oost-Vlaanderen. Dit maatschappelijk initiatief helpt lokale projecten waar te maken die de mens en zijn leefwereld ten goede komen. “Door lokale projecten te steunen, kunnen zij hun werking verder aanscherpen”, vertelt Sofie De Schepper, marketingverantwoordelijke van DSM Keukens.

Lokale impact

Streekfonds Oost-Vlaanderen is geen ver-van-mijn-bedshow maar focust op lokale initiatieven en projecten, waarbij mensen uit de buurt zich betrokken voelen. Verbinding is de rode draad doorheen de projecten zelf. Ze verbinden mensen met elkaar én met de omgeving.

De afdeling #Regiokracht ondersteunt sinds 2020 projecten die inspelen op de noden en uitdagingen van mens en omgeving in de regio Meetjesland, Leiestreek en Oostrand Gent.  Concreet gaat het om Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte. Een regio waar DSM Keukens heel wat showrooms heeft

Crowdfunding

Vaak zijn het initiatieven die op een andere manier moeilijk te financieren zijn. Partners, sponsors en schenkers maken dus een groot verschil. Geselecteerde projecten houden eerst een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Dankzij de financiële steun van sponsors en bedrijfspartners kan het Streekfonds het opgehaalde bedrag nadien verdubbelen, met een maximum van 5.000 euro per project.

Maatschappelijk engagement

Ook DSM Keukens zet zijn schouders onder dit initiatief. DSM Keukens is sterk verankerd in deze regio en voelt zich dan ook nauw verbonden. Sofie De Schepper: “Als familiebedrijf willen we op een concrete en directe manier iets teruggeven aan de maatschappij. Door onze steun versterken we het samenhorigheidsgevoel en dragen we ons steentje bij tot lokale initiatieven in Oost-Vlaanderen, dichtbij waar we wonen, leven en werken. Dit partnership geeft een concrete invulling aan de missie en de waarden die we als bedrijf uitdragen. Zo willen we de wereld (een beetje) beter maken.”

Wil je meer weten over de initiatieven die je kunt steunen? Bekijk hier alle projecten.

Deel dit artikel op