Home Nieuws Duurzaamheid in de keuken

Duurzaamheid in de keuken

In de kijker

Wat is het D.S.M. van jouw keuken? Zit ‘Duurzaamheid’ ertussen? Ook voor ons is duurzaamheid een belangrijke pijler in alles dat we ondernemen. Of het nu gaat om fineer, poederlak of lijm. Een gezonde leefomgeving is essentieel. Dat we het milieu respecteren zie je al aan ons fineer. Bij de productie ervan wordt de stam van de boom optimaal benut en is er geen sprake van verlies. Het fineer is gecertificeerd door FSC en PEFC organisaties die streven naar verantwoord bosbeheer.  

Ook de productie van poederlak waarmee we onze meubels en werkbladen krasbestendig, naadloos, waterafstotend en hygiënisch maken, verloopt met aandacht voor het milieu: zonder emissies of oplosmiddelen. Al onze houtproducten zijn bovendien behandeld om de hoeveelheid formaldehyde in de lucht sterk te reduceren. Verlijmen gebeurt uitsluitend met formaldehyde- en oplossingsmiddelvrije lijm. We kiezen ten slotte resoluut voor recycleerbare materialen en energiezuinige installatietechnieken. 

Duurzaamheid, het zit gewoon in ons DSM. 

Omdat wgraag ons steentje bijdragen aan een beter klimaat, sporen we onze klanten ook aan te kiezen voor toestellen met een erkend energielabel. Toestellen verbruiken de dag van vandaag gelukkig al een stuk minder energie. Maar de koelkast blijft één van de grootste energieverslinders in huis gezien deze dag en nacht blijft aanstaan. Kiezen voor een toestel met erkend energielabel raden we dan ook sterk aan. Wat veel mensen niet weten is dat een vaatwasser eigenlijk minder energie verbruikt dan afwassen met de hand.  

Hoe kies je het geschikte toestel? Energielabel A+ is verplicht, maar is het voldoende? Bij DSM Keukens bieden we apparaten aan die nog een stuk zuiniger zijn. Een toestel is een investering op lange termijn. Rekening houdend met het aantal uren dat het toestel zal moeten presteren, zal een goedkoper toestel op lange termijn duurder uitkomen. Een energiezuinig toestel loont dus de moeite.  

Deel dit artikel op