Home Blogs Een bijkeuken zorgt voor maximaal comfort en orde

Een bijkeuken zorgt voor maximaal comfort en orde

In de kijker

De wasplaats -eindelijk- op orde

Je kent ze wel, de traditionele wasplaats waar de wasmachine en droogkast zich bevinden tussen losstaande rekken, borstelstelen en misschien zelfs schoenen en rugzakken. Een rommeltje, op zijn zachtst gezegd, waarvan je de deur liever dicht houdt zodat bezoekers het niet zouden zien. Bovendien is de wasplaats – of bijkeuken – voor velen de ruimte waar je zelf binnenkomt. Hoog tijd dus om deze ruimte een extreme make over te geven. Bij DSM MORE ben je hiervoor aan het juiste adres.

Serieuze meerwaarde

De wasplaats of berging bevindt zich in veel woningen in het verlengde van de keuken. Zeg dus niet langer wasplaats, maar bijkeuken! Door deze bijkeuken uit te rusten met de juiste kasten zorg je voor een veel beter overzicht, wordt opruimen een stuk makkelijker en je kan er ook nog je rug mee sparen. Bovendien kan je dezelfde stijl van je keuken doortrekken, wat dan weer zorgt voor meer eenheid in je interieur en -niet onbelangrijk- een serieuze meerwaarde voor je woning. En je hoeft ook geen rode kaken meer te hebben als er iemand je rommelige berging te zien zou krijgen.

Als je de bijkeuken optimaal wil benutten, is een optimale indeling maken de opdracht. Bij DSM Keukens hebben we hiervoor al veel leuke projecten mogen uittekenen. Door te werken met wandkasten tot het plafond en hoekkasten creëer je een pak meer opbergruimte dan op dat oude metalen of houten rekje. Door de wasmachine en droogkast naast elkaar te plaatsen en te combineren met een uitschuifbaar werkblad voor je wasmand, wordt ook aan ergonomie gedacht. Zo kan je jouw rug eindelijk wat sparen!

Heel functioneel

De bijkeuken is samen met de keuken het hart van je dagelijkse bezigheden. Het doet dienst als voorraadkast voor conservenblikken, sportvoeding, water, wijn, leeggoed en toiletpapier. Bovendien is het de opbergruimte voor de stofzuiger, bezems, emmers en dweilen, laarzen en sportkleding. Ook een extra koelkast, diepvries of wijnkoelkast worden vaak geïntegreerd in de bijkeuken.

En het is ook de plek waar je kleding wordt gewassen, gedroogd en gestreken. Dat is natuurlijk een stuk aangenamer in een ruimte waarin alles mooi zit opgeborgen en je vrij kan bewegen.

Opbergruimte en werkplaats in één

Voor een bijkeuken hoef je helemaal geen grote berging of wasplaats te hebben, ook de garage doet in veel huizen dienst als bijkeuken. Ben je iemand die graag in alle comfort aan je auto of fiets sleutelt? Of iemand die de garage gebruikt om binnen te sporten of je hobby uit te oefenen? Dat kan alleen als je genoeg plaats hebt. Voldoende kastruimte is hier dus van groot belang. Ook is een aanrecht met spoelbak en kraan dan zeker geen overbodige luxe. Door te kiezen voor een laminaat keukenblad kan je de stijl van je keuken behouden, zonder de kosten te laten oplopen.

Eet je graag verse frietjes maar zie je er tegen op van die in je leefruimte te bakken voor de geur? Door een dampkap te voorzien in je bijkeuken is dit probleem ook opgelost!

Kom je idee bespreken

Bij een bijkeuken is het zaak van de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Zo creëer je het maximum aan ruimte in je berging en/of garage en hou je ook het budget binnen de perken. Onze binnenhuisarchitecten helpen je graag verder in één van onze toonzalen om je project te bespreken en je heel wat informatie te bieden over de verschillende mogelijkheden. Maak vrijblijvend een afspraak in een DSM toonzaal in je buurt. 

Klaar om je bijkeuken te ontwerpen?

Maak snel en eenvoudig jouw afspraak bij een van onze adviseurs of binnenhuisarchitecten.

We verwelkomen je graag met een glaasje of een lekkere kop koffie.

Maak een afspraak

Deel dit artikel op