Home Nieuws Hoe haal je het meeste uit een compacte keukenruimte?

Hoe haal je het meeste uit een compacte keukenruimte?

Tips & tricks

De keuken is het hart van het huis waar de lekkerste gerechten bereidt worden en waar er plaats is om te genieten van een goed gesprek of een gezellig avond. Een keuken moet niet alleen gezellig en mooi zijn maar ook praktisch en functioneel. Zeker in een compacte keukenruimte moet je slim aan de slag gaan met de beschikbare ruimte.    

De sleutel tot succes in een compacte  keuken is eenvoudig: verbeelding en planning! Wat de grootte van de ruimte ook is of met welke opstelling je ook aan de slag gaat, de truc bestaat er uit om de illusie te creëren van een  grote ruimte.  

Bij DSM weten onze keukenadviseurs & binnenhuisarchitecten als geen ander hoe ze jouw keukenruimte optimaal kunnen benutten. Maak je afspraak in een van onze toonzalen en laat je bijstaan bij het ontwerpen van jouw droomkeuken.

Hoe pak je dit aan? Heel simpel. Door gebruik te maken van een slimme indeling en slimme opbergoplossingen. En laat dat nu net één van onze sterktes zijn. 

Hieronder kan je een aantal tips & tricks terugvinden van onze keukenadviseurs voor het ontwerpen van de perfecte  compacte keuken. 

Werkbladen

Kies voor een ononderbroken werkblad. Wanneer het werkblad en de gootsteen in elkaar samenvloeien tot een harmonisch geheel creëer je de illusie meer ruimte te hebben 

Overspoel je werkblad niet met apparaten. Zet enkel je favoriete keukenapparaten op je werkblad en berg alle andere toestellen netjes op in een van je kasten. 

Tip: als je keuken en eetplaats zich in eenzelfde ruimte bevinden is het handig om de tafel parallel aan het werkblad te plaatsen zodat deze naast eettafel ook dienst kan doen als extra werkruimte. 

Het optimaliseren van je ontwerp  

Less is more bij een compacte keuken 

Kies voor evenwijdige, strakke lijnen bij het ontwerpen van je keukenopstelling of kies voor greeplozelades 

Slimme kastoplossingen 

DSM Keukens heeft talloze kastoplossingen die je leven kunnen vergemakkelijken. Voor elk materiaal, groot of klein, voorzien we de geschikte opbergruimte. Waarom kiezen voor een standaard kast wanneer het slimmer kan

Keukenapparatuur 

Integreer keukenapparatuur zoals de koelkast, oven, microgolfoven, etc. zoveel mogelijk in je keukenontwerp. Dit oogt niet alleen minder slordig maar geeft ook de indruk dat de keukenruimte groter is. Let er ook op dat al je toestellen zich op een gemakkelijke werkafstand van elkaar bevinden. 

Lichtinval 

Ga voor een neutraal, licht kleurenpallet en laat zoveel mogelijk natuurlijk binnen in je keuken. Zo voelt de keuken open en luchtig. Bij DSM hebben we het ruimste gamma aan RAL kleuren ter beschikking voor je kasten en de binnenkant van je kasten. 

Tip: schilder je raamafwerking, plinten en eventueel zelf je deur in hetzelfde kleur als je keukenkasten. Individuele keukenelementen die als storend ervaren kunnen worden gaan zo mooi op in het geheel.    

Glanzende oppervlakken 

Spiegelende voorwerpen worden vaak aangeraden in de slaapkamers of in de gang om de ruimte optisch groter te laten aanvoelen. Dit wordt ook meer en meer toegepast in de keuken. Glanzende oppervlakken trekken de keukenruimte open.  

Deel dit artikel op