Home Nieuws Homemade with love: minipizza’s voor valentijn

Homemade with love: minipizza’s voor valentijn

Recepten

Valentijnsdag! Hoe kun je de liefde beter vieren dan met een romantisch diner? Nu hoef je heus geen vijfgangendiner op sterrenniveau klaar te maken, maar elkaar verwennen met een liefdevol gerecht is geen slecht idee. Liefde gaat tenslotte door de maag. Voor alle happy singles: de dag van de liefde is er niet alleen voor koppels. Vier valentijn met je beste vriend(in), trouwe viervoeter of lieve kinderen … Het gebeurt allemaal in jouw DSM Keuken.

Heerlijke, zelfgemaakte pizza in een hartvorm

Een heerlijke pizza die iedereen kan maken, speciaal voor valentijn. Ook de geliefde die nooit in de keuken staat (hint) …

Ingrediënten:

 • 1 vel pizzadeeg
 • 100 ml tomatenbasis voor pizza
 • 100 gr (gemalen) mozzarella
 • 1 el gedroogde oregano
 • Verse basilicum
 • Enkele sneetjes salami (of topping naar keuze)

Extra: hartvormpjes

Bereiding:

 1. Rol het vel pizzadeeg uit en steek er met de vorm hartjes uit. Als je geen hartjesvorm hebt, kun je ook gewoon een mesje gebruiken.
 2. Bestrijk elk hartje met een laag tomatensaus en bestrooi met gemalen mozzarella en oregano.
 3. Steek met een kleine hartjesvorm hartjes uit de sneetjes salami. Verdeel ze over de pizzadeegjes (of garneer met jullie favoriete toppings).
 4. Plaats de minipizza’s gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
 5. Leg op elke hartjespizza een blaadje basilicum en serveer onmiddellijk.

Extra tip:

Verras je geliefde met een heerlijk ontbijt op bed: een spiegelei, een pannenkoek, een sneetje brood … Je kunt het allemaal in een hartjesvorm serveren. Ook aardbeien zijn een goede match. Dip je ze in chocolade, dan scoor je nog meer punten.

 

DSM Keukens realiseert de keuken van jouw dromen. Onze ervaren binnenhuisarchitecten zetten jouw droomkeuken om in een concreet ontwerp. Op maat van jou en je geliefde(n). Maak een afspraak in een van de achttien toonzalen.

Deel dit artikel op