Home Blogs Lenteschoonmaak in de keuken

Lenteschoonmaak in de keuken

Tips & tricks

Hier zijn we weer met eenvoudige tips & tricks om jouw keuken schoon te maken. Heel simpel, met producten die je zeker al in huis hebt! Of je nu plezier vindt in het schoonmaken van je huis of er een hekel aan hebt. Deze eenvoudige tips voor een natuurlijke lenteschoonmaak in de keuken maken het je makkelijk om je keuken terug te doen schitteren in een mum van tijd.

Wat heb je nodig?  

  • Een bus kleurloze keukenazijn
  • Een citroen
  • Een ajuin
  • Zout

 

Azijn 

Een wondermiddel! Azijn kan je gebruiken voor verschillende doeleinden tijdens het schoonmaken. Het maakt oppervlakken terug glanzend, verwijdert vlekken en neutraliseert vieze geuren. Bovendien is het een product van natuurlijke oorsprong en dus niet schadelijk voor het milieu. 

Gebruik azijn voor het doen glanzen van de gootsteen en de keukenkraan. Verwijder eerst de vuile resten met een vel keukenrol of een spons en doe vervolgens wat azijn op een propere keukendoek om de oppervlakken terug glanzend te maken. Gebruik opnieuw een proper vel keukenrol om de gootsteen droog te wrijven.  

Ook de microgolfoven kan je schoonmaken met azijn. Zet een bakje met azijn 3 minuten in de microgolfoven op de warmste stand en laat het vervolgens 15 minuten staan. Het verwijderen van vuile resten met een spons zal erna veel makkelijker gaan.

Kalk in de waterkoker? Giet wat water met azijn in de waterkoker wanneer je hem aanzet. Spoel daarna goed uit. 

Een onderhoudsbeurt voor je vaatwasser was nog nooit zo eenvoudig met azijn. Zet de vaatwasser aan wanneer hij leeg is en giet er na 5 min draaien een goeie scheut azijn in. Laat hem daarna verder draaien.

Tip

Giet je bus azijn over in een nieuwe, grotere fles en laat enkele weken staan met citroenpartjes in van 3 citroenen. Zo verkrijg je een lekkere frisse geur bij het kuisen.

Tip

Gebruik azijn niet op alle oppervlakken. Azijn is super als schoonmaakmiddel maar wordt beter niet gebruikt voor het kuisen van gevoelige, poreuze werkbladen.

Citroen 

Heb je geen azijn in huis? Neem dan een citroen voor het schoonmaken van de microgolfoven. Snij een citroen in 2 en leg beide helften in een kommetje water. Laat de microgolfoven 2 minuten draaien en klaar is kees!  

Zout 

Je kent het wel. Je gebruikt je schoonmaakspons enkele dagen en de spons begint al te geuren. Laat de spons na weken gebruik in een badje water met een klein beetje azijn en zout. Dit verlengt de levensduur. 

Zout is ook ideaal voor het schoonmaken van je koelkast. Voor je de koelkast gaat ontdooien en proper schrobben breng je water met zout aan op de binnenkanten van de deuren. Dit vergemakkelijkt het kuisen. 

Donkere vlekken in je kopjes door koffie of thee? Doe wat zou in de kop en laat een nachtje staan. Spoel de ochtend erna schoon en je kopjes zien er weer zo goed als nieuw uit! 

Zo. Met deze eenvoudige tips ben je klaar om er in te vliegen.
Aan de slag! Je zal jezelf achteraf dankbaar zijn voor je brandschone keuken.

Deel dit artikel op