Voor dit recept gebruik je best een ijsmal. Deze zijn online gemakkelijk te vinden! Hou ook een thermometer voor het koken bij de hand. En opgelet: hou het hoofd koel. 😉
Life is better with ice cream

Ingrediënten
- 500 ml volle melk
- 62 g kristalsuiker
- 75 g room
- 40 g glucosestroop
- 25 g melkpoeder
- halve vanillestok
- 4 eidooiers
- 50 g kristalsuiker voor de afwerking
- Ongeveer 1 kg ice chocolate
STAP 1 Giet de melk in een kookpot samen met de 62 g kristalsuiker, de room, de glucosestroop, het melkpoeder en het binnenste van de vanillestok. Zet de pot op het vuur en breng het mengsel aan de kook.
STAP 2 Klop de eierdooiers en de 50 g kristalsuiker samen.
STAP 3 Wanneer de melk kookt, giet je deze bij het mengsel van de eierdooiers en de kristalsuiker. Roer goed en breng terug aan de kook. Het mengsel mag zo’n 82°C worden dus hou je thermometer bij de hand.
STAP 4 Haal het vanillestokje uit het mengsel (gooi het niet weg) en mix het mengsel 5 min met een mixer.
STAP 5 Na het mixen gaat de vanillestok er terug in en zetten we het mengsel koel weg in de diepvries.
STAP 6 Zet je magnumvorm alvast in de diepvries. Zo heeft deze goed koud wanneer het koude ijs klaar is en erin gaat.
STAP 7 Eens het ijs klaar is, moet het best snel gaan zodat het ijs niet teveel smelt. Het ijs is nu net luchtig en romig gemaakt. Vul de vorm, strijk mooi af met een paletmes zodat je magnums mooi glad zijn en zet deze zo snel mogelijk terug in de diepvries. Laat goed hard worden.
STAP 8 Laat ondertussen ook een plateau met bakpapier mee in de diepvries koel worden. Deze hebben we straks nodig.
STAP 9 Smelt de Ice Chocolate (keuze uit puur, melk en wit) au bain-marie.
STAP 10 Nu moet je snel zijn! Haal de magnums uit de vorm. Dompel ze onder in de chocolade, zorg ervoor dat alles mooi bedekt is en leg die plat op de plateau met bakpapier. Maak alle magnums op deze manier en doe ze zo snel mogelijk in de diepvries. Laat ze nog heel kort vriezen, voor de lekkere kraak in de chocolade. Smullen maar!