Home Blogs Wat is de prijs van een nieuwe keuken en waar moet ik op letten?

Wat is de prijs van een nieuwe keuken en waar moet ik op letten?

Tips & tricks

Voor vele mensen is de keuken het hart van het huis en zo ervaren wij dit ook bij DSM Keukens. Het is een plaats waar je samenkomt om herinneringen te creëren met familie, vrienden, kennissen,… die een leven lang meegaan.

Met deze tips & tricks kan je aan de slag om jouw droomkeuken te realiseren.

 

1. Budgetbepaling

Het is belangrijk om een bepaald budget voor ogen te hebben voor je volledige project.
Zo kan je bepalen hoeveel speelruimte je nog hebt om te besparen op verschillende zaken en zo toch je droomkeuken te kunnen realiseren.

Inzicht in jouw budget zal je helpen rationale beslissingen te nemen. Door de juiste keuzes te maken in de keuken kan je ook op andere interieurvlakken besparen.

2. Indeling

Het is handig als je al een bepaalde stijl voor ogen hebt maar het is zeker geen vereiste.
Onze binnenhuisarchitecten staan je graag bij in het maken van de juiste keuzes qua materialen & indeling die hélemaal passen bij je stijl.

3. Omvang van het project

Een andere factor die de kosten verandert is de omvang van het project dat je plant. Wil je een muur uitbreken en/of de kamer uitbreiden? Wil je een eiland toevoegen aan de indeling? Wil je gewoon een nieuwe look voor de kasten en het aanrecht? Al deze opties hebben impact op de prijs van je keuken.

4. Materialen en afwerking

De keuzes die je maakt zijn afhankelijk van je stijl, maar vergeet ook niet om praktische overwegingen in acht te nemen. Zoals gezegd koop je niet elke dag een nieuwe keuken. Een werkblad moet dus behoorlijk wat jaren meegaan. Bij DSM Keukens vind je een uitgebreid assortiment aan materialen voor ieders budget.

5. Toestellen en sanitair

Naast de keuze voor de juiste opstelling en welke materialen is natuurlijk ook belangrijk de juiste keuze te maken in toestellen. Wil je een ingebouwde koelkast? Een combi-oven of stoomoven? Wat met de kranen en spoelbakken? DSM Keukens werkt daarom samen met verschillende grote merken van toestellen. Zo bieden we niet alleen de beste kwaliteit, maar ook alternatieven voor je budget.

Zodra je hebt beslist wat je wil gaan uitvoeren en hoeveel je bereid bent om uit te geven aan jouw nieuwe droomkeuken, maak je best een afspraak met een keukenexpert. Bij DSM Keukens hebben we tal van binnenhuisarchitecten & ervaren keukenadviseurs die je helpen bij het realiseren van je keukenproject.

De keuken van je dromen vind je bij DSM Keukens. Je mag rekenen op professioneel advies op maat, voor elk project en elk budget. Bovendien geniet je nu van 2 jaar prijsvastheid bij aankoop van jouw keuken. Laat je inspireren in één van onze toonzalen in België.

Maak nu een afspraak

Deel dit artikel op