Home Nieuws Drie tips voor een betaalbare keuken in 2023

Drie tips voor een betaalbare keuken in 2023

Tips & tricks

Hout dat het nieuwe goud is, een blijvend chiptekort en een algemene prijsstijging van bouwmaterialen: wie vandaag bouwt of verbouwt, moet daarvoor opmerkelijk diep in de buidel tasten. Hoog op het verlanglijstje van velen staat een moderne en goed uitgeruste keuken, maar hoe betaalbaar is die de dag van vandaag nog? Met deze 3 tips voer je je droomontwerp toch binnen budget uit in een tijd waar bijna alles steeds duurder wordt.

 

1. Vervang hout door een slim alternatief

Droom je van houten keukenkasten met een markante, rustieke look? Dan ben je niet alleen. Wereldwijd is de vraag naar hout veel groter dan het aanbod, wat de prijzen flink doet stijgen. Ook door het conflict in Oekraïne is de import uit Oost-Europa verminderd. Heel wat keukenzaken bieden gelukkig wel budgetvriendelijkere alternatieven aan die minstens even kwalitatief zijn. Met ‘Deepskin Rough’ ontwikkelde DSM Keukens een authentieke, realistische oppervlaktestructuur in laminaat die je bijna niet kan onderscheiden van echt hout. Het is niet alleen krasvast maar tevens onderhoudsvriendelijk én budgetvriendelijk.

2. Kies voor energiezuinige toestellen

Het wereldwijde chiptekort zorgt vooral voor de auto-industrie voor een fikse vertraging van leveringstermijnen. Maar ook voor de productie van heel wat keukentoestellen zijn chips een cruciaal onderdeel. De coronacrisis speelde daarin zeker een rol: doordat we met z’n allen massaal moesten thuisblijven om les te volgen en te werken, is de vraag naar elektronica, zoals smartphones en laptops, fors gegroeid. Chipbedrijven hebben moeite om aan die vraag te voldoen. En is de vraag groter dan het aanbod, dan kan het wel eens zijn dat je fors meer betaalt om je keuken uit te rusten met allerlei technische snufjes. Daarom is het aangeraden om te kiezen voor een energiezuinig toestel en minder te focussen op de technische snufjes. Let op het energielabel van apparaten die je koopt: bij aankoop kosten energiezuinige toestellen doorgaans wat meer, maar op termijn spaar je er een aardig bedrag mee uit.

 

3. Laat je begeleiden bij je ontwerp

Ten slotte geldt ook in de keuken: less is more. Of toch als je bij de slotafrekening niet voor verrassingen wil komen te staan. Ook een eenvoudige keuken kan enorm stijlvol ogen. Net zoals bij hout vind je ook voor andere prijzige materialen een budgetvriendelijk alternatief. Een keukenblad in marmer is al langer een trend, maar het natuurgesteente is duur en bovendien niet kras- en zuurbestendig. Wil je toch een marmerlook in de keuken, dan bestaan er tal van alternatieven zoals laminaat en keramiek met dezelfde looks. Keramiek lijkt op natuursteen, maar wordt volledig technologisch vervaardigd. Het is kras- en zuurbestendig en in minimaal 17 natuurtinten verkrijgbaar. DSM Keukens biedt een uitgebreid assortiment aan materialen voor ieders budget.

Geniet van 2 jaar prijsvastheid

Wil je in de toekomst een nieuwe keuken plaatsen, maar is het nog niet voor direct? Geen probleem!  Als je nu bestelt, dan heb je 2 jaar tijd om die te plaatsen en geniet je tijdens die 2 jaar van prijsgarantie. Zelfs al gaan de grondstofprijzen in 2023 nog meer naar omhoog, dan heeft dit geen invloed op de prijs van uw DSM Keuken. Jouw keuken blijft aan de afgesproken prijs.

De keuken van je dromen vind je bij DSM Keukens. Je mag rekenen op professioneel advies op maat, voor elk project en elk budget. Bovendien geniet je nu van 2 jaar prijsvastheid bij aankoop van jouw keuken. Registreer je voor onze actie en laat je inspireren in één van onze toonzalen in België.

Registreer je voor de actie

Deel dit artikel op