Home Nieuws 5 must-haves in jouw keuken voor een feestperiode zonder stress

5 must-haves in jouw keuken voor een feestperiode zonder stress

In de kijker

Tijdens de feestdagen mag je al eens uitpakken in de keuken. Voel je de stress al opkomen? Geen paniek: met de keukeninspiratie van DSM Keukens hou jij dit jaar (en de rest van het nieuwe jaar) het hoofd koel in de keuken! Fijne feestdagen.

Oven, open u

Haal tijdens de feestdagen alles uit je oven en maak er echt alles in klaar. De 3-in-1 oven van ATAG kan echt alles: opwarmen, bakken én stomen. Meer zelfs, door de combinatie van verschillende functies zoals hete lucht en stoom of magnetron en oven, is deze oven eigenlijk een 5-in-1 oven. Zet ‘m dit jaar extra aan het werk en maak er zowel de aperitiefhapjes, het voorgerecht, het hoofdgerecht als het dessert mee klaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaam is het nieuwe normaal

Een ongelukje in de keuken is snel gebeurd. Zoek je een onderhoudsvriendelijk werkblad dat lang meegaat én gemakkelijk te reinigen is? Yes, please! De trend van dit moment is Neolith, ofwel gesinterd steen: ultrahygiënisch, robuust, elegant, duurzaam én bestand tegen hoge temperaturen. Bovendien bestaan er oneindig veel mogelijkheden dankzij de verschillende diktes van platen. Ga je voor een marmer-, staal-, hout- of betonlook?

Aan tafel!

Tijdens feestjes is een keukeneiland meestal dé plek waar iedereen samenkomt. Gezellig samen aperitieven terwijl de thuis-chef de lekkerste gerechten bereidt. Als je kerstavond dit jaar in beperkte kring viert of onverwacht extra gasten over de vloer krijgt, sla je met een uitschuifbare eettafel twee vliegen in één klap. Kinderen kunnen aan het keukeneiland plaatsnemen en de ‘grote’ mensen aan de familietafel. Feest voor groot én klein!

Mise en place

Vooral bij een uitgebreid kerst- of nieuwjaarsdiner is het fijn dat alle tafelgasten op hetzelfde moment bediend worden. En je hoofdgerecht smaakt natuurlijk het lekkerst wanneer het ook lang warm blijft. Is je eten klaar maar moet je snel nog even de champignonsaus bereiden? Een multifunctionele warmhoudlade is ideaal om je borden warm te houden, voor slow cooking of ontdooien.

Ergonomische vaatwasser

Na een feestje is je keuken meestal een groot slagveld. Wil je ’s ochtends wakker worden in een fris en proper huis, dan kun je beter meteen alles opruimen en schoonmaken.  Of beter: laat de vaatwasser het werk doen. Bij een vaatwasser met liftsysteem komt de onderste korf omhoog, waardoor je je niet hoeft te bukken tijdens het vullen en uitladen van de vaat. Opgeruimd staat netjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel op