Home Blogs Zo optimaliseer je het gebruiksgemak van jouw keuken

Zo optimaliseer je het gebruiksgemak van jouw keuken

Tips & tricks

Zo optimaliseer je het gebruiksgemak van jouw keuken

‘Ergonomie’ is een term die iedereen bekend in de oren klinkt. In een ergonomische keuken is er een optimale indeling van de keukenruimte. Deze  beïnvloedt niet alleen de functionaliteit en het gebruiksgemak van de ruimte maar heeft ook een grote invloed op onze gezondheid en het welzijn van ons lichaam en onze geest.

Werkdriehoek

In de keukenwereld spreekt men van de werkdriehoek. De werkdriehoek omschrijft de ultieme verhoudingen tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast. De 3 plekken die we het meest gebruiken in de keuken. Indien je een compacte keuken hebt, is een juiste opdeling van de keukenruimte nog belangrijker en moet je trachten om elke meter zo slim mogelijk te benutten en de af te leggen afstanden te bewaken. Volgens deze theorie mag de maximale afstand die je aflegt tussen deze 3 plekken maximum 7 meter bedragen. Voor grote keukens zit hier echter wel nog wat rek op.

Doe beroep op een expert

Om de optimale positie van jouw keukenmeubels te bepalen, kan je beroep doen op de kennis van een expert. De keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten van DSM Keukens adviseren je graag over het ultieme keukenontwerp. Een ontwerp dat niet alleen mooi is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. Niet enkel de positie, maar ook de hoogte van het keukenblad en de hoogte van je kookeiland zijn hierin belangrijk.

Zeer tevreden van hun service. Steven heeft ons met veel enthousiasme en overtuiging een keuken verkocht. We hadden geen behoefte meer om naar andere keukenmerken te gaan kijken. Ik denk dat we gekozen hebben voor kwaliteit en een hele professionele service! Bedankt daarvoor.

Caroline Bartholomeeusen

Deel dit artikel op