Home Keukenverlichting

Keukenverlichting

De 3 meest voorkomende types keukenverlichting zijn algemene verlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. Voor een functioneel en sfeervol resultaat heb je een combinatie van de 3 nodig. De keuken is niet langer louter een plek voor het bereiden van maaltijden. Het is ook een ontmoetingsplek waar het gezellig en knus moet zijn. De moderne keuken is een leefkeuken. We leggen je de verschillende types keukenverlichting uit en hoe ze toegepast worden.

Algemene verlichting

De algemene verlichting fungeert als de basisverlichting in de keuken. Inbouwspots, opbouwspots en traditionele verlichtingsarmaturen zijn de meest gebruikte varianten van indirecte verlichting. Plaats de algemene verlichting op een centrale plaats op het plafond. Tip: kies voor richtspots die je kan draaien naar eender welke hoek.

Taak- & Sfeerverlichting

Taakverlichting wordt aangebracht op het plafond of onder hangkasten. Ze zorgt ervoor dat je gemakkelijk kan werken in de keuken.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoeft sfeerverlichting niet veel geld te kosten. Dimbare verlichting en indirecte verlichting brengen sfeer en zijn best budgetvriendelijk.

Verlichting in lade en Indirecte sfeerverlichting met LED

Ledverlichting in een lade is een gezellige en praktische oplossing. Je ziet wat in je lades ligt zonder dat je al je keukenverlichting aan hoeft te steken of in het midden van de nacht met de zaklamp of pi lamp van je smartphone aan de slag moet. Breng extra sfeer in je keuken met subtiele greeplijstverlichting in een warm witte kleur.