Landelijke keukens

Landelijke keukens zijn verreweg de gezelligste en warmste keukens om in te vertoeven. Het zijn de klassiekers onder de keukens. De landelijke keuken heeft een authentiek en romantisch karakter. Deze keukenstijl neemt ons terug mee in de tijd en straalt puur vakmanschap uit. De landelijke charme uit zich in de keuken in het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals hout, steen, grove structuren en zachte kleuren. Ook kaderdeuren of gegroefde keukenfronten, stijlvolle keukengrepen en sierlijke kroonlijsten zien we veel in de landelijke keukenstijl terug. Landelijke keukens komen in verschillende varianten en kleuren. Je kan de landelijke feel ook combineren met een strak design.

Landelijke DSM Keuken

Kenmerken van landelijke keukens

Kleuren

Er wordt vaak gekozen voor lichte, zachte kleuren in de landelijke keuken maar donkeren tinten komen eveneens voor.

Materialen

Wanneer we denken aan landelijke keukens denken we aan natuurlijke, robuuste materialen zoals hout en natuursteen. Maar ook andere keukenmaterialen passen prima bij deze stijl. Deze zijn doorgaans budget- en onderhoudsvriendelijker. Zo oogt een kunststoffen keukendeur in houtimitatie minstens even mooi en valt er weinig aan te merken op de duurzame eigenschappen van een keramieken werkblad in natuursteenlook. De vele kleurschakeringen, structuren en patronen leunen heel dicht aan bij het origineel materiaal. Baseer je keuze op je smaak en budget.

Details

Stijlvolle keukengrepen maken de charme van de landelijke keuken af. Gaat je voorkeur uit naar opvallende, brede keukengrepen of gevlochten statement grepen? Of kies je voor subtiele bijpassende handgrepen zoals kleine, metalen knoppen of smalle beugelhandgrepen. It’s up to you!

Sierlijsten zijn speelse, decoratieve accenten die de look van de landelijke keuken vervolledigen en benadrukken. Ze worden geplaatst op de bovenste rand van de keukenfronten van bovenkasten, hangkasten en opzetkasten.

Decoratie

Landelijke keukens staan voor huiselijkheid en gezelligheid. Het is de plek waar je met het hele gezin kan vertoeven. Extra accessoires zoals rieten manden, rustiek of gietijzeren servies, tafellinnen, wandplakjes, open kruidenrekken, … maken de keuken nog gezelliger.

Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keukens
Landelijke DSM Keukens
Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keuken
Landelijke DSM Keuken