Home ATAG

ATAG

ATAG werd in 1948 opgericht door de heer A. Tijdink en de heer A. van Goor. De naam ATAG is ontstaan uit de initialen van de beide oprichters. Na enkele maanden trok de heer Van Goor zich terug. De heer Tijdink ging alleen verder, en zo werden, in een Achterhoeks schuurtje, de eerste 2-vlams gaskomforen geproduceerd. ATAG bestaat inmiddels 70 jaar en heeft altijd ‘dicht bij het vuur gezeten’. Keer op keer probeert ATAG haar passie voor koken te tonen in de vorm van kwalitatieve keukenapparatuur. Bewuster, gezonder, maar natuurlijk ook lekker koken.

In het jaar 2000 besloten ETNA, ATAG en Pelgrim de handen ineen te slaan en verder te gaan als ATAG Benelux. Dankzij de verdiende, goede naam van de drie A-merken, het zeer complete productenpalet en het innovatieve dienstenpakket, speelt de organisatie een bijzonder grote rol in de keukenbranche. Ondertussen distribueert ATAG Benelux ook was- en droogmachines van het Zweedse merk ASKO.

Sinds eind het jaar 2018 maakt ATAG Benelux deel uit van de Hisense Group, gekend voor zijn televisies en koel- vriescombinaties.