Home Realisaties Familie Berghman-Verbraecken uit Gullegem

Familie Berghman-Verbraecken uit Gullegem

Een vlasschuur omtoveren tot een moderne woning: dat was de uitdaging waaraan de familie Berghman-Verbraecken drie jaar geleden begon. Er was dus helemaal nog geen keuken aanwezig, maar bij DSM Keukens vonden ze de ideale oplossing. “Het ontwerp zat er boenk op.”

Ward Berghman en Elise Verbraecken wonen met hun kinderen Boris (4) en Fons (2) in een gerenoveerde linnenschuur in Gullegem. Maar tot voor kort zag hij er heel anders uit. “Drie jaar lang stropen we al de mouwen op”, zegt Elise Verbraecken. Ze zijn begonnen met een grondige renovatie en het resultaat is zeker het bekijken waard. Wat een metamorfose. Kijk maar naar de keuken.

Van nul beginnen

In de ruimte was er nog geen keuken aanwezig, waardoor ze vanaf nul moesten beginnen. Dat vormde echter geen probleem voor DSM Keukens, dat een geschikte keukenopstelling tekende. “Op zoek naar een nieuwe keuken, kwamen we al snel bij DSM Keukens in Roeselare terecht. We wilden vooral een keuken die in contact staat met de tuin en de leefruimte. Een keuken die anders is dan bij andere mensen. Het ontwerp van keukenadviseur Steven zat er boenk op”, zegt Elise enthousiast. “De keuze was dus zeer snel gemaakt.”

Twee eilanden

Opvallend aan deze keuken zijn de twee afzonderlijke eilanden, met elkaar verbonden door een massief tafelblad dat als een soort brug fungeert. Ideaal om te ontbijten of een glaasje te drinken, al zittend op de leuke barstoelen. Boris en Fons hebben nog een voordeel ontdekt. “De kinderen houden ervan om tikkertje te spelen rond de twee eilanden”, vertelt Elise.

Het werkblad van de eilanden zelf is uitgevoerd in Estatuario, een knappe keramiek die door zijn combinatie van subtiele aderen en witte achtergrond de uitstraling van Carrara-marmer heeft. Het oogt tegelijk fris en klassevol. Het werkblad (met een dikte van 12 mm) past bovendien heel goed bij de witte, greeploze frontpanelen van de keukenkasten. In de werkbladen werden de Franke-spoeltafel met mengkraan van Doeco en de keramische kookplaat verwerkt. Achter de eilanden zie je een grote keukenmuur met nog heel wat extra kastruimte en handige schuifdeuren. Alle elektrotoestellen zijn van het Duitse kwaliteitsmerk NEFF.

 

Samen genieten

Voor de familie Berghman-Verbraecken is de keuken vooral een ruimte om gezellig samen te zijn. Nu de renovatie voltooid is, geniet het gezin volop van de mooie keuken met zicht op de tuin. Wat uiteindelijk de doorslag gaf in de keuze voor DSM Keukens? “Het originele ontwerp, passend bij de schuur”, besluit Elise.

 

Meer DSM realisaties

Ontdek meer verhalen van families groot en klein die voor DSM Keukens kozen en samen met ons hun droomkeuken realiseerden. Een DSM-keuken wordt het hart van je huis.

Laat je inspireren

1

Advies

Wij luisteren naar uw wensen en geven ons professioneel advies.

2

Opmeting

Een binnenhuisarchitect komt je keuken opmeten.

3

Bespreking

Alle details van keuken worden stap voor stap doorgenomen en aanpassingen zijn nog mogelijk.

4

Opvolging

Je krijgt een persoonlijk aanspreekpunt van verkoop tot na de oplevering.

5

Genieten

24/7 volop genieten van je nieuwe DSM keuken.

Vind een toonzaal

De keuken is het kloppende hart van je woning. Welkom! We kiezen bewust voor grote toonzalen met veel keukens in verschillende stijlen, modellen en combinaties.

Vind je toonzaal